PetroClean HC-5 ER

DOMENII DE UTILIZARE:

  • Bioremedierea deversărilor accidentale de produse petroliere, uleiuri, sau derivate din hidrocarburi chiar și clorurate în sol și apă.
  • Bioremedierea deversărilor de produse petroliere în unități de lucru, stații de service, unități de livrare pentru produse petroliere.
  • Bioremedierea separatoarelor de ulei și apă instalate în stații de spălare auto sau oriunde se formează un amestec de apă și hidrocarburi.
  • Reducerea semnificativă a componentelor petroliere sau derivate, chiar și clorurate din șlam provenind din activități industriale.

PetroClean HC-5 ER este un amestec microbian suspendat într-o pulbere absorbantă, benefic, care degradează uleiul. Este creat special pentru metabolizarea unei game variate de produse contaminate cu petrol și hidrocarburi.
PetroClean HC-5 ER se remarcă prin eficiență sporită, mai ales în cazul contaminării cu hidrocarburi aromatice policiclice (PAH) constituind un avantaj deosebit față de cele mai multe produse concurente. PetroClean HC-5 ER este omologat din anul 1991 în USA și cuprins în U.S. EPA National Contingency Plan Product Schedule (NCPPS).

Amestecul microbian pe care vi-l oferim este alcătuit din specii aerobe, anaerobe și facultativ anaerobe de Archaea, cu un spectru larg de activitate în domeniul bioremedierii.

Spre deosebire de bacterii, enzime și ciuperci, complexul nostru microbian pe bază de Archaea acționează excelent, inclusiv în condiții dure din mediile de tratare, degradând o mare varietate de  contaminanți.

PetroClean HC-5 ER conține un complex de microbi Archaea care nu sunt toxici, nu sunt patogeni și nu sunt modificați genetic.

Spre deosebire de agenții de dispersie chimici toxici și agenții activi de suprafață, care pur și simplu rup legăturile de ulei din compușii asupra cărora acționează, lucru mai puțin vizibil, microbii noștri metabolizează acești compuși acționând asupra hidrocarburilor periculoase la nivel molecular, descompunându-le, astfel încât lasă în urmă un sol curat și o apă curată.

Este un fapt dovedit că utilizarea complexului microbian Archaea conduce la obținerea unor rezultate superioare, indiferent dacă alegerea PetroClean HC-5 ER are ca principal motiv remedierea completă a mediului, sau, din perspectiva economică, obținerea de rezultate optime în conformitate cu reglementările și normele în vigoare, la costuri rentabile.

DESCRIEREA PRODUSULUI:

Microbii noștri au fost selectați pe criteriul afinității și apetitului lor crescut pentru combustibili și uleiuri, acționând asupra mediului de lucru atât fizic, cât și biochimic.

Aceștia au capacitatea de reciclare/convertire a hidrocarburilor simple, complexe și clorurate în produși naturali, netoxici – apă, dioxid de carbon și acizi grași esențiali inofensivi, care la rândul lor constituie hrană pentru plante, fauna acvatică și alte organisme.

În cazul deversărilor petroliere, de exemplu, prin aplicarea amestecului microbian contaminanții conținuți în materialul deversat care nu a putut fi înlăturat cu succes prin folosirea de procedee mecanice cum ar fi excavarea sau aspiratul solului, sunt imediat blocați/anihilați.

Apoi, prin adăugare de apă (în cazul în care nu este deja prezentă), microbii acționează rapid pentru a fragmenta, degrada și distruge uleiul.

Acest lucru permite curățarea rapidă a scurgerii, pe loc, cu o economie semnificativă de timp și bani. De asemenea, în timpul procesului sunt eliminate și mirosurile.

PetroClean HC-5 ER conține microbi benefici care degradează petrolul, suspendați într-o pulbere absorbantă.
PetroClean HC-5 ER conține 5 miliarde microbi pe gram iar populația microbiană se dublează la fiecare 20 de minute în condiții ideale.
PetroClean HC-5 ER este conceput pentru a metaboliza o gamă largă de grăsimi, produse petroliere și hidrocarburi contaminante.
PetroClean HC-5 ER este un complex care are la bază microbi Archaea, conținând specii aerobe, anaerobe și facultativ anaerobe, cu capacitatea de remediere a unui spectru larg de substanțe contaminante.

PetroClean HC-5 ER este un amestec de microbi foarte concentrat suspendat într-un absorbant ce va fi activat de apă, când și unde este necesară utilizarea lui. Dacă se impune o creștere a umidității se poate folosi apă proaspătă sau cu o salinitate de până la aproximativ 25%.
Unul dintre avantajele PetroClean HC-5 ER este că poate fi utilizată “o linguriță sau o tonă”, în funcție de necesități.

Pentru o scurgere mică, o lingură de amestec poate fi stropit și umezit, pur și simplu, și apoi măturat în 30 de minute (sau lăsat pe loc).

Pentru o deversare majoră care afectează o acumulare de apă sau linie de coastă, amestecul poate fi pulverizat cu ușurință dintr-o barcă sau șlep pe suprafața apei, în largul oceanului, pe țărmurile stâncoase sau vegetație, inclusiv în mlaștini și mangrove.

Pentru petrolul care prin scufundare a ajuns la fundul acumulării de apă sau plutește pe suprafața ei, formula noastră microbiană se poate injecta astfel încât să ajungă direct în zona contaminată. Pe uscat, de asemenea, PetroClean HC-5 ER poate fi injectat în sol și nisip pentru a acționa mai eficient asupra hidrocarburilor periculoase, nedorite.

De asemenea, oferim amestecul de microbi benefici încorporat și în “tampoane” absorbante cu capacitatea de a absorbi și metaboliza uleiul în același timp.

Echipa noastră de specialiști vă stă la dispoziție pentru a identifica cele mai bune soluții de care dispunem pentru a rezolva problemele dumneavoastră.

DATE TEHNICE: 
Interval efectiv pH pH – 5.0-10.0 pH (interval optim de lucru: pH 5.5-10.5)
Temperatura0°C – 49°C (interval optim de lucru: 5°C – 45°C)
SalinitatePână la 25%  sau 250 ppt
Conținut minim de oxigenMenținut la minim 1ppm (% din amestec sunt microbi anaerobi, dar complexul microbian acționează performant în prezența oxigenului)
UmiditateUmiditatea menținută >10%; umiditate menținută în sol >1%

Despre Compania Noastră

Renergetics Scandinavia SRL, distribuitor unic al companiei suedeze Renergetics Scandinavia AB, oferă produse organice concentrate având în compoziție microbi produși natural care elimină petrolul, derivate petroliere sau alte substanțe ce trebuiesc eliminate pentru a asigura sănătatea deplină a mediului înconjurător.

Date de Contact

Adresa: Renergetics Scandinavia SRL

Aristizza Romanescu, nr. 12,

Sector 4, București, R-040309

Putem fi contactaţi la numerele:

Julian Rosengren0772 248 407

E-mail: info (@) renergetics.ro